Az 1958-ban alapított Valóság folyóirat fennállásának hatvanadik születésnapját egynapos konferenciával ünnepelte a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) és a Magyar Művészeti Akadémia. A tanácskozáson a lap néhai főszerkesztőjéről, Tőkéczki László történészről is megemlékeztek, valamint elhangzott, hogy megújul az ismeretterjesztő lap weboldala is. A Valóság 60 ünnepi konferencia helyszíne az MMA Andrássy úti irodaháza volt.

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) folyóirata, a Valóság alapításának 60. évfordulóját ünnepli. A 2018. december 4-én 9.30-tól kezdődő megemlékező ünnepi konferencia helyszíne a Magyar Művészeti Akadémia Irodaháza (Bp. VI. ker., Andrássy út 101.), Rendezvényterem (A épület, 2. emelet), a konferencia támogatója a Magyar Művészeti Akadémia.

Tisza István egykori miniszterelnök halálának századik évfordulója alkalmából újra kiadták a januárban elhunyt Tőkéczki László történész Tisza Istvánról írt kötetét, a könyvet 2018. október 30-án mutatták be Budapesten, a Terror Háza Múzeumban.

Keresztes Ilona, a Kossuth Rádió munkatársa, a Vendég a háznál című műsor főszerkesztője kapta elsőként a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított Tőkéczki László-díjat; az elismerés ünnepélyes átadóját Budapesten tartották az MTVA Kunigunda utcai székházában 2018. szeptember 24-én. A kitüntetés odaítéléséről háromtagú testület (kuratórium) döntött, amelynek tagjai Vaszily Miklós, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója, Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatója, valamint a Magyar Művészeti Akadémia által delegált Kucsera Tamás Gergely főtitkár, Folyóiratunk főszerkesztője voltak. Ők nyújtották át az elismerést Keresztes Ilonának, aki az elismerő oklevél mellé egy egyedi tervezésű herendi vázát, valamint pénzjutalmat kapott.

Tőkéczki László (1951–2018) közel negyedszázadig volt folyóiratunk főszerkesztője, de a halála utáni hónapokban megjelent lapszámok részben főszerkesztőként is tovább őrizték emlékét. Hámori József professzor a Valóságot kiadó Tudományos Ismeretterjesztő Társulat elnökeként 2018 júliusában felkérte Kucsera Tamás főszerkesztő-helyettest a főszerkesztői feladatok ellátására, aki ezt elfogadva augusztus elsejétől tölti be e tisztet.

NKA